Pompă de căldură aer-apă de temperatură scăzută

Soluţia de încălzire, răcire şi preparare a apei calde, eficientă din punct de vedere energetic.

O pompă de căldură controlează temperatura prin transferul de căldură. Pompa de căldură are trei componente esențiale: unitatea exterioară (evaporatorul), unitățile interioare (condensatorul) și agentul frigorific. Agentul frigorific transferă căldura prin circuitul său între unitatea exterioară și unitățile interioare.

Pompele de căldură aer-apă preiau căldura din aerul exterior și o transferă într-un sistem pe bază de apă. Căldura creată poate fi folosită pentru încălzirea spațiilor sau ca alimentare cu apă caldă a casei. Pompele de căldură aer-apă sunt printre cele mai eficiente pompe de căldură de pe piață.

Acest tip de pompă de căldură funcționează cel mai bine în climă moderată. Eficiența unei pompe de căldură aer-apă este cea mai optimă la 7°C, spre deosebire de locațiile uscate și reci, unde temperatura exterioară scade sub -20°C. Ținând cont de principiile de funcționare ale unei pompe de căldură aer-apă, scăderea temperaturilor va afecta eficiența de funcționare.

În climatele cu temperaturi de iarnă foarte scăzute, pompele de căldură de la sol pot părea o alegere mai potrivită, deoarece extrag căldură din sol și funcționează bine la temperaturi înghețate. Cu toate acestea, se spune că evoluțiile tehnologice pentru pompele de căldură pentru climă rece care utilizează principiul aer-apă acoperă nevoile de încălzire chiar și cu un punct de referință de temperatură scăzută sub -25°C.

Alegerea pompei de căldură potrivite depinde și de nevoile casei. Această soluţie poate fi combinată cu sistemele de încălzire prin pardoseală sau cu radiatoare de temperatură scăzută, configuraţia consumând şi mai puţină energie pentru a-ţi încălzi locuinţa. Pompele de căldură aer-apă sunt potrivite indiferent de sezon.

• Funcţionează cu 75% energie regenerabilă extrasă din aer şi 25% energie electrică

• La încălzire se încadrează în clasa energetică A++

• Se poate conecta pompa de căldură cu panouri solare pentru a obţine economii de energie şi mai mari la producerea apei calde.

• Evaporatorul extrage energia din sursa de energie regenerabilă (aer, apă, soare), forțând lichidul să se transforme într-un gaz.

• Compresorul comprimă gazul, crescându-i temperatura.

• Condensatorul transferă căldura din gaz în sistemul de încălzire, iar gazul revine la starea lichidă.

• Vanele de expansiune scad presiunea agentului frigorific, ceea ce declanșează vaporizarea acestuia pentru a iniția un ciclu nou.

Pentru răcirea spatiului se inverseaza acest proces.

Avantajele și dezavantajele sistemelor aer-apă

Pompele de căldură aer-apă sunt o alegere excelentă pentru distribuirea încălzirii și a apei calde în casa dumneavoastră, cu impact minim asupra mediului. Folosind o soluție regenerabilă, în timp veți economisi bani din plata facturilor.

Avantaje

- Potrivit pentru construcții noi, precum și pentru modernizari

- Compact și de dimensiuni relativ mici

- Mai sigure decât sistemele bazate pe ardere.

- Alegere ecologică, deoarece produc energie prin prelucrarea aerului.

- Se generează mai multă energie decât electricitatea pe care o consumă pentru a funcționa.

Dezavantaje

- Un alt sistem principal de încălzire este necesar în locuri foarte reci.

- Modelele mai vechi au niveluri ridicate de zgomot în timpul funcționării.

- Scăderea eficienței atunci când funcționează la temperaturi sub 6°C.

- Performanța optimă depinde de izolația casei.

Întreținere și îngrijire pentru performanță optimă

Întreținerea și îngrijirea corespunzătoare vor asigura că sistemul funcționează la întregul său potențial. Unitatea exterioară trebuie păstrată fără reziduuri pentru a rezista mai mult.

- Filtrul din componenta exterioară trebuie curățat în mod regulat, pentru a se asigura că sistemul utilizează apă curată și pentru a evita deteriorarea.

- Unitatea trebuie menținută uscată, iar zona din jurul ei trebuie păstrată curată, pentru a asigura intrarea și evacuarea corespunzătoare a aerului

- Rezervorul de apă trebuie curățat de calcar (în funcție de calitatea apei locale), iar sistemul trebuie verificat în mod regulat pentru scurgeri.

Pompa de caldura aer-apa pret

Pompa de caldura aer-apa pret

Pompa de caldura aer-apa pret

Pompa de caldura aer-apa pret

Pompa de caldura aer-apa pret
Pompa de caldura aer-apa pret